If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
де работят за 100 лева да са наредя на опашката аз тва 200 лева за краина цена е ...доста оптимистично и както каза колегата ако си го правиш сам може би ще ти стигнат
Що бе ти за такъв ремонт 200лв ще закърпиш човека
И после Пишеш че ония софийския Бобо бил мошеник а ?
мисля че е цените на такъв ремонт варират много .
П.С шегичка не влагам лоши чувства
мани го тоа Павлин то тоз русенски загубеняк ремонтира само ти ди ай и прай втора къща ама нали си е газария да караш дизели пусти русенци стандарта им голям .......
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Що бе Новачев. Кой-знай как ги ТЪРГАШ хората пък се правиш на СКРОМЕН.А.
Аве Гинчо аз не си изкарвам хляба с ремонт на автомобили те са между другото ако мога да помогна на някой познат до където ми стигат възможностите и знанията.
Що бе Новачев. Кой-знай как ги ТЪРГАШ хората пък се правиш на СКРОМЕН.А.
Аве Гинчо аз не си изкарвам хляба с ремонт на автомобили те са между другото ако мога да помогна на някой познат до където ми стигат възможностите и знанията.
ако става вапрос за гарнитурата на главата 38лева оригинална GUARNITAUTO ще я има от мен.
GUARANITAUTO е оригинална "GUARANITAUTO", а не ricambi originali, която по последни сведения е 108лв с отстъпката!
Здравейте. Взех си алфа ромео 156, 97 г...за първа кола в моя живот. Хареса ми избора й, понесох огромен брой критики, заради това, че не съм паралия за по-скъпите и части от голфове и опели.... ама то не става всеки 2-ри да е с голф!
Та, смених термостат с някакъв френски за 45 лв, нов.. понеже ми бе студено и на таблото не отчиташе нищо или поне не над 50 градуса... и като го смених всичко се промени. Но явно не съм го обезвъдушил както трябва и съм направил беля. Незнаех, че имало клапа на казанче върху радиатора, аз просто бях отворил казанчето на антифриза и чаках да спрат бълбучките, баща ми каза, да не чакам, ами да карам с полу-отворено казанче.
Докато един ден не отиде на 90 градуса, качи и 100...
Вчера отварям и гледам, че антифриза го няма, долях и след 2 часа пак го няма, долях пак и днес го няма. Маслото проверих, както каза баща ми и е над 2те точки - отива дори и в пружината, и т.е. това не е масло, според баща ми - а антифриз. Тоест сигурно съм пръснал гарнитурата.
Това ли е?
И за какво да съм готов? 200 лв казвате...препоръчайте ми какво да правя. Кофти е защото проблемите почнаха преди да съм и се порадвал дори малко.
Здравейте. Взех си алфа ромео 156, 97 г...за първа кола в моя живот. Хареса ми избора й, понесох огромен брой критики, заради това, че не съм паралия за по-скъпите и части от голфове и опели.... ама то не става всеки 2-ри да е с голф!
Та, смених термостат с някакъв френски за 45 лв, нов.. понеже ми бе студено и на таблото не отчиташе нищо или поне не над 50 градуса... и като го смених всичко се промени. Но явно не съм го обезвъдушил както трябва и съм направил беля. Незнаех, че имало клапа на казанче върху радиатора, аз просто бях отворил казанчето на антифриза и чаках да спрат бълбучките, баща ми каза, да не чакам, ами да карам с полу-отворено казанче.
Докато един ден не отиде на 90 градуса, качи и 100...
Вчера отварям и гледам, че антифриза го няма, долях и след 2 часа пак го няма, долях пак и днес го няма. Маслото проверих, както каза баща ми и е над 2те точки - отива дори и в пружината, и т.е. това не е масло, според баща ми - а антифриз. Тоест сигурно съм пръснал гарнитурата.
Това ли е?
И за какво да съм готов? 200 лв казвате...препоръчайте ми какво да правя. Кофти е защото проблемите почнаха преди да съм и се порадвал дори малко.
Не я палиш, защото антифриза не знам да има добри мазилни свойства и я караш в сервиза с репатрак или на буксир. Гарнитура + шлайф глава + ново масло и филтър са около 400+ лева. Това само в случай, че е само това. Закарай я в сервиз, където разбират от италианки.
Колата е 156, 97 г, на 117 000 км, 1.6 двигателя, 120 к.с. (мисля), бензин и метан, метана не съм го вързал, след като го откачиха като и сменяха старите елементи като я закупих...
Върнах оригиналния термостат.
Проблема с маслото се оказа бензин- тя имаше проблем с дюзите преди. Явно трябва да се смени рейката. Чудя се колко ли струва нова инжекторна рейка?
Още си остава и другия въпрос, дали ще ми изчезва антифриза и ако да, къде ако не в маслото? Дали през ауспуха?...
Значи, брат ми, не ги слушай кво ти говорят тия тука, нещо напоследък всеки е разбирач, дори без да знае за кво иде реч (моля да ме извинат компетентните). От мен ти съвет, като запалиш колата, преди да е загряла отвори капака и провери за течове (щото като загрее се изпарява и невинаги се вижда теча), но огледай навсякъде, има такива които не се виждат понякога, след което ако си убеден, че няма такива погледни дали ауспуха изкарва бял дим, по скоро пАра. Ако няма теч и излиза пАра значи някъде през гарнитурата на главата просмуква вода (разбирай охл. течност) и през някой цилиндър я гори. Ако не идеш на диагностика навреме и не откриеш проблема, ако е това, което аз мисля, скоро очаквай изцяло изпушване "отзад" и пълнене на някой цилиндър с вода, а оттам и блокаж. Това ти го казвам от опит, а не говоря празни приказки. Успех и късмет...
Comment